Lärandegruppen växer i och med strategiskt förvärv av Magnetica Education

26 mars 2019

Lärandegruppen i Sverige AB blir ny ägare av skolkoncernen Magnetica Education AB i Upplands Väsby med övertagande den 1 april. Inom Lärande finns idag 15 gymnasieskolor och tre grundskolor. I och med förvärvet utökas verksamheten med tre förskolor och fyra grundskolor.

Lärandegruppen växer i och med strategiskt förvärv av Magnetica Education

Lärande växer i enlighet med företagets strategi och vision, att skapa mer och bättre skola för fler. Det finns många likheter mellan organisationerna; både Magnetica och Lärande är starkt värderingsdrivna verksamheter och man sätter barnens trygghet och lärande i centrum. Detta var grundläggande förutsättningar för att ett förvärv skulle vara möjligt.

– Det är mycket roligt att få fortsätta utveckla Magnetica, men nu under Lärandes flagg. Vi har ett tillväxtfokus inom Lärande och vi expanderar både organiskt och genom förvärv. Vi driver skolor som behövs i det nya informationssamhället. Det är en spännande resa som vi har påbörjat, säger Ulrika Unell, VD för Lärandegruppen i Sverige AB.

-Ytterst handlar Lärandes intresse om att förvärva Magnetica om att förena verksamheter som alltid har eleven i fokus och drivs av ambitionen att använda den digitala utvecklingen för att stötta ungas lärande, konstaterar Jan Vikström, grundare och ordförande i Lärandegruppen i Sverige AB.

Magneticas medarbetare fortsätter arbeta i sina nuvarande roller och alla avtal fortsätter gälla som de är skrivna även efter övertagandet.

– Vi gläder oss över att få med Magnetica ombord och ser nu fram emot att få lära känna alla våra nya medarbetare, barn, elever och vårdnadshavare. Tillsammans kommer vi att göra en spännande utvecklingsresa och vi hoppas att alla ska känna sig varmt välkomna hos oss, säger Kerstin Jakobsson Hallèn som är tillträdande VD för Magnetica Education från Lärande.