Magnetica Education och Lärande i Sverige väljer Admentum

28 februari 2020

Betydelsen av de digitala adminsystemen i skolan har aldrig varit mer aktuell än just nu. Säkerhet, transparens och användarvänlighet är i fokus och skolverksamheter ställer allt högre krav. Lärandegruppen i Sverige, vinnaren av Guldtrappan 2019, byter därför adminsystem och går över till Admentum.

Magnetica Education och Lärande i Sverige väljer Admentum

Admentum har de senaste åren blivit en reell konkurrent till de etablerade adminsystemen i skolan. Företaget som är startat av skolpersonal och utvecklare som såg det stora behovet av ett säkert och användarvänligt system, har nu tecknat avtal med en av de större friskolekoncernerna– Lärandegruppen i Sverige.

– Vi är så glada att nu kunna räkna Lärandegruppen i Sverige som en av våra kunder. Vi imponeras av deras digitala visioner och förstår varför de vann utmärkelsen Guldtrapppan 2019. De delar vår inställning att det idag inte handlar om digitalisering utan att bygga en så bra utbildningsverksamhet som möjligt. En del av detta är att hitta rätt partners som kan bidra till det digitala ekosystemet, säger Admentums VD Håkan Furevik.

Lärandegruppen har sedan tidigare CanvasLMS som system för lärandeprocessen. Detta innebär att Admentum kompletterar infrastukturen med ett modernt adminsystem som underlättar ytterligare för skolpersonal, elever och vårdnadshavare. Implementeringen av systemet sker stegvis och inleds med verksamheterna inom Magnetica under våren 2020 för att fortsätta med Erlaskolorna och Realgymnasiet till hösten. Ole Lidegran som är CIO på Lärandegruppen i Sverige ser fram emot det nya samarbetet.

– I vår vision säger vi att vi ska skapa de bästa förutsättningarna för våra elever att lyckas nu och i framtiden. Eftersom framtiden är informationssamhället är ett klokt användande av teknik och digitala lösningar en självklar del i vår pedagogiska verksamhet. Genom att välja att samarbeta med den nya tidens administrativa system som bygger på öppenhet och som främjar samarbete mellan flera olika leverantörer av pedagogiskt innehåll och tjänster kommer vi enklare kunna stötta och differentiera lärandet så det blir utmanande, roligt och möter eleven precis där den är vid varje givet tillfälle. Vi ser därför fram emot samarbetet med Admentum, såväl som med andra skolhuvudmän som vill vara med på den spännande resan.

Lärandegruppen i Sverige har 15 gymnasieskolor, sex grundskolor, en resursskola och tre förskolor med 844 medarbetare fördelat på 17 orter. Läs mer om Lärandegruppen i Sverige här: www.larande.se.

Läs mer om Admentum här: www.admentum.se.