” Det roligaste i min roll är att jag ständigt utmanas, utvecklas och växer.”

16 april 2020

Så säger Marianne Söderman som vi pratat med. Här berättar hon lite mer om sin roll och vardag som förskollärare på förskolan Omvärlden i Stockholm.

” Det roligaste i min roll är att jag ständigt utmanas, utvecklas och växer.”

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Jag arbetar som barnskötare inom förskolan och är färdig förskollärare i juni 2021. Ingen dag är den andra lik och det gör mina arbetsdagar både varierande och lärorika tillsammans med barnen. 


 

Varför jobbar du på Magnetica?


Det är en fantastisk mångfald och miljö som gör att jag arbetar inom Magnetica. Härliga möten varje dag mellan pedagoger, vårdnadshavare och barn.

 

Vad har du lärt dig i jobbet?


Jag utvecklas och lär mig nytt varje dag, stort som smått.

 

Vad är ditt bästa minne hittills?Oj, det finns så många minnen att minnas. Det jag alltid kommer minnas tillbaka till är att få följa barnen utveckling genom åren.

 

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?Eftersom ena dagen inte är den andra lik skulle jag vilja säga att jag utmanas på jobbet kontinuerligt. Men även att jag själv försöker utmana mig och kliva utanför det som kan vara bekvämt.

 

Vad är du stolt över att ha bidragit till?


Jag är stolt över att jag som pedagog får ta del av barnens undervisning och utbildning, att ge dom förutsättningar och ta del av deras kontinuerliga utveckling. Och att barnen har stor delaktighet och inflytande samt att vi tar vara på barnens intressen i utbildningen som bedrivs på förskolan.

 

Hur skulle du beskriva kulturen på Magnetica?

  Glädje, gemenskap och mångkulturellt.

 

Vad är det roligaste i din roll?
Det roligaste med min roll är att ständigt utmanas, utvecklas och växa som pedagog själv och tillsammans med barnen.