Magnetica Education och Lärande i Sverige väljer Prion

15 juni 2020

Betydelsen av de digitala systemen i förskola och skola har aldrig varit mer aktuell än just nu. Tidigare i år bytte Magnetica och Lärandegruppen i Sverige, vinnaren av Guldtrappan 2019, adminsystem och gick över till Admentum. Nu tar vi ytterligare ett steg och byter digitalt system för våra förskolor till Prion.

Magnetica Education och Lärande i Sverige väljer Prion

Prion är en helhetsplattform för förskolan. Bland annat kan pedagoger dokumentera via bild, text och video. Genom appen kan vårdnadshavare följa sitt barns utveckling och lärande direkt i mobiltelefonen. Det är även ett enkelt sätt att snabbt nå ut med information till alla vårdnadshavare.

Magnetica samarbetar med Prion och Admentum för att skapa bästa möjliga erbjudande till skola och förskola. I detta samarbete möts vi i vårt passionerade fokus att med den modernaste tekniken erbjuda smarta lösningar som förenklar och underlättar för pedagoger och föräldrar i vardagen. Om man köper in ett gemensamt system både för förskola och skola blir det ofta förskolans behov som får stå tillbaka för helheten, men skola och förskola är helt skilda verksamheter med olika behov både gällande funktioner och på gränssnitt. Samarbetet innebär att man kan använda Admentum i skolan och Prion i förskolan och systemen kan skicka data mellan varandra.

– Vi har haft olika system för våra förskolor och skolor, och det är så bra att vi nu får ett sammanhängande system för våra administrativa processer, säger Magneticas skolchef Martin Åleheim.

Lärandegruppen i Sverige har 15 gymnasieskolor, sex grundskolor, en resursskola och tre förskolor med 844 medarbetare fördelat på 17 orter. Läs mer om Lärandegruppen i Sverige här: www.larande.se.

Läs mer om Prion här: www.prionapp.com.

Läs mer om Admentum här: www.admentum.se.